Industrie & fabricageIndustrie & fabricage


Over ons

Industrie & fabricage

Hallo, mijn naam is Thomas. Ik ben van jongs af aan al zeer geïnteresseerd in de industrie van tegenwoordig. De industrie is ontzettend veelzijdig, want bijna alles in ons dagelijks leven heeft ermee te maken. Zoals je kleding en kledingkast. Het komt allemaal voort uit industriële productie. Toch zit er heel wat meer achter dan even naar de winkel en klaar. Achter elk schroefje en elk klein detail zit een hoop denkwerk. Wat ik vooral interessant vind zijn alle machines in fabrieken, die dagelijks hetzelfde proces volgen. Hoe komt dit tot stand? In deze blog deel ik met jullie alles wat er te weten valt over het onderwerp industrie. Veel leesplezier!

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Vervanging van je dakdoorvoer
24 juni 2020

Je hebt eindelijk je eigen woonhuis of je woont er

Rookgasafvoer cv ketel
18 september 2018

Vele woningen worden verwarmd door een cv ketel. D

Vervanging van je dakdoorvoer

Je hebt eindelijk je eigen woonhuis of je woont er al enkele jaren. Bepaalde begrippen komen steeds vaker terug omdat je die steeds vaker te horen krijgt. Of het nu de renovatie betreft of vernieuwing, je komt niet onder bepaalde begrippen uit. Een daarvan is dakdoorvoer. Deze plaats je om te voorkomen dat de vochtige lucht blijft hangen. Goede afvoer van deze lucht is immers nodig om zo min mogelijk schade op te lopen. Je woning moet daarom voldoende van ventilatie zijn voorzien. Je houdt je gezond met dakdoorvoor omdat er minder schimmelvorming in je woning zal ontstaan. Bovendien heb je voor altijd frisse lucht binnen.

Er zijn op het gebied van dakdoorvoer verschillende mogelijkheden. Denk daarbij aan dakdoorvoer speciaal voor ventilatie. Deze dakdoorvoer bestaat uit diverse elementen die je kunt gebruiken op een plat- als hellend dak. Natuurlijk zijn deze in verschillende afmetingen verkrijgbaar. En als je op je woning een plat dak hebt, ben je ook geholpen. Met de dakdoorvoer van kunststof en de dakdoorvoer van aluminium met plakplaat wordt jouw woning ook ontdaan van alle vochtige lucht die van de droger blijft rondhangen.

Kostenplaatje
Ben je een echte klusjesman of klusjesvrouw? Dan zal je geheid met een paar uurtjes het werk succesvol hebben verricht. Echter zijn er andere risico’s aan verbonden. Je zult goed gekleed moeten zijn en je daarnaast heel goed moeten hebben vastgemaakt. Een onervaren persoon loopt makkelijker de kans een misstap te maken. Daar lig je dan, op de rond, wachtend op de ambulance. Maar uiteraard zijn er ook velen onder ons die goed met de hoogte om weten te gaan. Zelf je doorvoer bevestigen is dan geen enkel probleem. Hierdoor kun je de kosten aanzienlijk laten dalen.

Maar het veiligste is nog steeds het benaderen van een vakman. Deze zal op basis van het type dak, de hoogte en plek van de doorvoer, het te gebruiken materiaal zoals de schoorsteen of pan en de tijd naar schatting de prijs per uur betalen. Deze kosten kunnen wel oplopen tot 60 Euro per uur. Soms zijn twee uurtjes voor het werk voldoende maar in bepaalde gevallen kan die uitlopen tot wel vier uur of langer.

Als je nou net je woning gekocht hebt of er al jaren in vertoeft, vroeg of laat word je geconfronteerd met de kosten voor reparatie of vervanging van je doorvoer. Hier kun je het liefst op voorbereid zijn en wat financieel voor wegzetten. Het niet tijdig verhelpen van een defecte doorvoer kan leiden tot gezondheidsproblemen en andere schade aan je woning.